De ce cheltui buget de marketing pe un fotograf profesionist? – II

by Gabriel Nedelcu

Am început săptămâna cu un articol în care povesteam, din punctul meu de vedere, de ce un fotograf profesionist e o alegere bună pentru un brand manager sau pentru un om de marketing. Şi primele 3 motive pe care le-am oferit erau:

  1. Nu îi ies pozele din întâmplare
  2. Înţelege clientul
  3. Aduce tot ce e necesar într-un proiect

Citiţi mai pe larg în articolul de aici.

Vreau să închei povestea cu încă două motive despre care cred că înclină balanţa atunci când alegi pe cineva pentru un proiect foto:

4. Experienţă, viziune şi responsabilitate – Pentru că a trecut prin proiecte similare un fotograf profesionist înţelege la ce detalii să fie atent, unde să îşi ia marje de siguraţă pentru a fi sigur că oferă clientului opţiuni şi posibilitatea de a face ajustări din mers. Şi pentru că a distilat nenumărate idei de-a lungul timpului un fotograf profesionist poate veni cu idei şi abordări creative asumate, care pot fi obţinute intenţionat şi care nu sunt rezultatul unor pure întâmplări. Practic fotograful profesionist poate să spună cu maximă încredere că poate obţine o imagine de un anume tip pentru clientul său. Şi îşi asumă responsabilitatea pentru angajamentul pe care şi-l ia faţă de clientul său, pentru calitatea imaginilor, pentru deadline-uri…

5. Rezultate – Până la urmă fotograful profesionist este cel care vine şi zice “lucrăm până ne iese”. Fotograful profesionist e lipsit de capriciile artistului de ocazie şi înțelege că o companie se bazează pe imaginile care trebuie să iasă din sedinţa foto iar campaniile în care se vor folosi care ţinesc uneori milioane de consumatori. Un fotograf profesionist îşi asumă misiunea de a obţine acele imagini şi va fi dispuns, în anumite condiţii, să piardă timp în plus pentru a e asigura că rezultatul este cel de care are nevoie clientul.

Eu am trecut prin multe momente în cei peste 10 ani de când fac fotografie. Am învăţat la fel de mult din eşecuri cum a învăţat şi din succese. Am luat o parte din banii câştigaţi în fiecare proiect şi i-am investit în aparatură nouă, în colaboratori de cea mai bună calitate, în relaţii pe care pot să le folosesc de fiecare dată când un proiect vine cu o provocare.

Îmi câştig banii din fotografie şi reputaţia mea este foarte importantă în industrie aşa că nu îmi permit să ies dintr-un proiect fără să fiu sigur că am făcut tot ce se poate pentru a obţine cele mai bune imagini pentru campania clientului meu.

Sunt fotograf profesionist şi obiectivul meu este să să îmi ajut clienții să aibă cel mai bun ROI în campaniile în care folosesc imaginile pentru care m-au angajat.